Apel către comunitatea online locală


A rămas mai puțin de o săptămână până la Swimathon Cluj. 6 zile, mai exact.

Și cam 5 zile au mai rămas pentru înscrierile susținătorilor.

Acum e momentul să mi se dovedească puterea online-ului, a comunității locale. Am auzit de prea multe ori formularea aceasta, am auzit de mult prea multe ori ideea că suntem uniți, că ne implicăm în comunitate, că suntem activi și că avem ceva de spus (vis-a-vis de orice subiect).

Acum vreau să mă conving cu adevărat că împreună putem schimba ceva sau putem realiza ceva. Pentru cei care nu știți, sâmbătă voi înota pentru secția de copii de la Terapie Intensivă, cu scopul de a strânge o sumă cât mai mare pentru ei. Pentru asta, am nevoie de susținători. Fizic, să fie în sală în momentul evenimentului, dar și financiar. E vorba de un gest mic, pe care fiecare din noi îl poate face. Dacă stați să faceți un calcul câți bani dați într-o săptămână pe diverse lucruri care pot fi incluse lejer în categoria capriciilor, se ajunge la un total impresionant de cele mai multe ori.

De ce să nu se ajungă și în situația de față la un total la fel de impresionant? Gest mărunt cu gest mărunt…picătură cu picătură și se adună. Suntem mulți. Putem fi o echipă frumoasă. Putem realiza ceva de care să fim mândri!

Eu mi-am luat angajamentul că voi înota în 60 de minute 20 de lungimi de bazin olimpic, asta pentru că până acum nu am mai înotat 60 de minute încontinuu și nu știu cum va fi. Dar astea 20 de lungimi le voi înota sigur, și pe deasupra îmi iau angajamentul că voi trage de mine să reușesc mai mult, să dau mai mult.

Voi puteți fi susținătorii mei în două moduri: fie mă susțineți cu o sumă fixă pe toată evoluția, indiferent de numărul de lungimi de bazin înotate, fie mă susțineți cu minimum  1 leu pe lungimea de bazin. În formularul de susținere este și opțiunea de a apărea ca ”anonimi” în centralizatorul online. Puteți bifa căsuța dacă doriți, e o alegere strict personală pe care eu o voi respecta și nu voi comenta legat de ea.

Ce spuneți? Haideți să dovedim că se poate! Se poate să facem ceva de care să fim mândri. Voi și cu mine, împreună!

Împreună ca un tot, împreună ca o comunitate!

P.S. Susținătorii pot fi și din alte orașe, așa încât mă voi bucura dacă vă veți implica și cei din afara Clujului.

Am mai scris despre Swimathon aici și aici.

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , ,

8 gânduri despre „Apel către comunitatea online locală

 1. Swimathon Cluj 2012 | Ciulea's Blog iulie 4, 2012 la 11:41 am Reply

  […] Cezara Cartes, care va inota pentru sectia de copii de la terapie intensiva. […]

 2. […] Cezara Carteş este una din acele persoane, care a ales să înoate anul acesta la evenimentul caritabil Swimathon 2012  – organizat de Fundaţia Comunitară Cluj – cu scopul de a strânge cât mai mulţi bani pentru secţia de copii de la Terapie Intensivă – proiectul “Lumea copiilor” despre care puteţi citi mai multe aici. Ea şi-a luat angajamentul că va înota 20 de lungimi de bazin olimpic în 60 de minute. Fără oprire! Nu e deloc uşor să înoţi atât de mult, eu ştiu cel mai bine cum e, căci am început să merg din nou la bazin şi sincer vă spun că eu nu duc două bazine întregi pe faţă. Pe spate da, că e mai uşor, dar pe faţă nu reuşesc să rezist. Dar dacă ea are încredere în forţele ei că va reuşi – jos pălăria. Şi nu vorbim de o înotătoare profesionistă, care nici măcar nu a luat cursuri de înot. Swimathon-ul este un eveniment-cadru de strângere de fonduri, o platformă dinamică, interactivă și atractivă, pe care Fundația Comunitară Cluj o deschide comunității, celor interesați să strângă fonduri pentru proiecte diverse.  În trei ani de Swimathon la Cluj, am strâns 200.000 de lei, de la 1.000 de susținători, pentru 23 de proiecte din domenii variate – educație și burse, vârstnici, reabilitare de locuințe, protecția animalelor, sănătate și terapii speciale, sport etc. Swimathonul este deschis companiilor, organizațiilor, grupurilor de inițiativă și indivizilor, care au astfel acces la un mecanism de strângere de fonduri pentru propriile proiecte. […]

 3. Lucian iulie 3, 2012 la 8:31 am Reply

  Cu nu multa vreme in urma, marturiseam unor minunati oameni din Cluj ca ”dorul de tara nu se aseamana cu dorul de Ardeal” eu fiind fiu al Campiei Turzii si cu domiciliul in Timisoara. Acum, cand voi, clujenii ne mai dati o lectie despre ce si cum, ma onoreaza sa va fiu alaturi chiar daca greutatea portmoneului nu-mi cere carucior de piata. I’m in…

 4. […] Cezara a lăsat comoditatea fotoliului și a ales să participe la Swimathon Cluj, un proiect caritabil prin care putem ajuta secția de copii de la terapie intensivă, cu scopul de a strânge o sumă cât mai mare pentru ei. Concret, oricine s-a putut înscrie ca înotător la această competiţie, iar noi ne putem alege să-l susţinem financiar pe unul dintre ei. Pentru că Cezara e de-a noastră și pentru că a ales să se implice activ în acest eveniment frumos, eu vă propun să ne activăm, să donăm și să-i convingem și pe alții să o facă. Putem să donăm o sumă fixă pentru toată evoluţia Cezarei, indiferent de numărul de lungimi de bazin pe care le face, fie donăm minim 1 leu pe lungime de bazin, e propunându-și să înoate 20 de lungimi de bazin olimpic în 60 de minute. […]

 5. Heităru’ pozitiv | talentirosit.ro iulie 2, 2012 la 2:23 pm Reply

  […] slip personalizate, la cerere. În cazul în care nu voi ajunge să particip o voi sponsoriza pe fata asta. Articole de legătură :Corida Euro 2012: Taurul spaniol vs toreadorul italianAm făcut-o şi […]

 6. Florin Ruşanu iulie 2, 2012 la 1:41 pm Reply

  Foarte frumos din partea ta, sper să strângi cât mai mulţi bani! Aş înota şi eu la treaba asta, doar că abia am venit de la Cluj şi benzina nu-i chiar ieftină. Felicitări pentru iniţiativă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: