Despre timpul petrecut în online


E doar un gând (încă nu m-am documentat exact și „științific” pe tema asta, dar e trecută pe lista lucrurilor despre care mă voi interesa într-un viitor cât mai apropiat), însă cei care vor să fie mereu conectați cu mediul online petrec extrem, dar extrem de mult timp cu nasul în device-urile lor mobile, croindu-și drum prin multitudinea de aplicații instalate acolo.

Iau ca exemplu mall-ul în care sunt acum. Ajungi aici, îți dai check-in pe Foursquare, publici check-in-ul pe Facebook și Twitter. Intri după aceea pe Facebook să vezi cine ți-a dat like sau ți-a comentat și mai arunci și un ochi pe Twitter să vezi dacă ți-a dat careva vreun reply.

Bun, ai terminat cu check-in-ul. Îți ia cam 10 minute, cu tot cu timpul în care aștepți să ți se conecteze device-ul la wireless-ul public și gratuit. Începi să te plimbi, vezi ceva interesant. Ce faci? Scoți device-ul să faci poză, evident. Cu aplicația Instagram, că acolo ai și filtre foto. Din nou, decizi să dai share pozei pe Facebook și Twitter. Iar parcurgi pașii de la check-in, cu comentariile și like-urile, doar că acum intri să vezi și cine ți-a dat like pozei pe Instagram.

Dacă, să zicem, nu ai dat share automat pozei pe Facebook, te apuci să o uploadezi tu manual. Termini cu Facebook, treci pe Path, jurnalul tău online. După Path, îți aduci aminte că de fapt ai putea să pui poza și pe Foursquare, pentru orice eventualitate.

După ce le faci pe toate, ți se face foame așa că mergi să mănânci ceva. Ghici ce? Îți dai mai întâi check-in. Și iar începe toată tevatura, că doar mâncarea arată atât de apetisant încât trebuie să îi faci poză și să o pui să o vadă toată lumea 🙂

Nu mă exclud din exemplul de mai sus, pentru că și eu fac din astea destul de mult, dar…trăim mai mult online decât offline. Iar și atunci când ne vedem, tot online interacționăm. Treabă-i asta?

Oricum, o să dezvolt mai mult subiectul într-un post viitor. Acum am alte lucruri de făcut. În offline 🙂

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , ,

3 gânduri despre „Despre timpul petrecut în online

 1. Amek mai 17, 2012 la 11:20 am Reply

  Sa inteleg ca iti dai check-in si cand mergi la baie?

  • chocollat mai 17, 2012 la 11:28 am Reply

   Și când intru dintr-o cameră în alta, când ajung în stația de troleibuz ori când mă așez pe banca preferată din parc pe care am și inclus-o pe Foursquare sub numele de „THE Bench”.

   Să nu exagerăm 🙂

 2. […] Despre risipa vieții… Tweet Dacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l și altora folosind butoanele pentru Twitter, Facebook și Google +1. Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu accident, apa, astronomie. Salvează legătura permanentă. Adaugă TrackBack. ← Rondelul iluziilor ferecate […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: